Jak na vozové karty

Aby bylo možné v našem provozu identifikovat jednotlivé vozy a určit jaký náklad a kam vezou je potřeba mít k vozům (zejména nákladním) vozové karty. Vozová karta obsahuje základní informace o typu vozu, případně konkrétní číslo vozu a dále informaci o majiteli vozu. Důležitou informací je i obrázek vozu – buď fotografie konkrétního modelu, nebo třeba i typový výkres.

Vozové karty si nyní můžete snadno vytvořit sami pomocí naší aplikacehttp://tools.zababov.cz/karty.html. Data karty zadáte snadno pomocí jednoduchého formuláře. Vytvořené karty si uložíte jako PDF a vytisknete. Vytvořené karty si také můžete uložit pro budoucí použití a opakovaně nahrát. Opakující se informace si můžete přednastavit pomocí formuláře přednastavení.

Data, která do aplikace zadáte zůstávají jen a pouze ve Vašem počítači v použitém internetovém prohlížeči. Žádná data neukládáme na našich serverech.

Budeme rádi za případnou zpětnou vazbu. Obraťte se na Michala Hornycha nebo Petra Havlíka – buď mailem, nebo prostřednictvím DF klubu.

Vozové karty jsou vždy vytvářeny v páru. Jedna karta se vytiskne 2x. To je proto, že v provozu je výhodné mít kartu oboustrannou. Toho dosáneme snadno podélným přeložením vytištěného páru karet. Vytištěnou kartu vložíte do plastového pouzdra na kreditní karty – např. https://www.zbozi.cz/vyrobek/obal-na-kreditni-karty-62-x-89/.

Do vozové karty jsou následně ještě vloženy nákladové lístky, které přidají informaci o přepravovaném nákladu. V pouzdru karty je pro to připraven výřez. Tím se naše hra na přepravu zboží dokončí.